Джонсон і Україна на перших шпальтах: Огляд британської преси

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відвідав Україну з офіційним візитом, що не оминули увагою провідні британські ЗМІ
 

Журналіст відділу новин
Джонсон і Україна на перших шпальтах: Ог…
Фото: Офіс президента

Провідні видання Великої Британії по-різному висвітлили візит прем'єра Бориса Джонсона до України, у тому числі й не без сарказму.

Depo.ua пропонує огляд передовиць британської преси.

Інтернет-газета The Sun розмістила новину про зустріч Джонсона з президентом Зеленським на першу шпальту і дала дуже гучний заголовок: "Борис Джонсон звинувачує Путіна в тому, що він приставив пістолет до голови України" і погрожує санкціями, щоб зупинити "катастрофічну" війну".

У матеріалі про візит Джонсона до України акцент робиться на підтримці Джонсоном України і погрозам накласти жорсткі санкції на Росію у разі вторгнення в Україну.

"На прес-конференції у Києві прем'єр-міністр пообіцяв накласти на Москву жорсткі санкції "у той момент, коли перший російський чобіт" перетне кордон. Він сказав: "Ми повинні зіткнутися з похмурою реальністю, яка полягає в тому, що сьогодні, Володимире, понад 100 000 російських військових збираються на вашому кордоні. Це, мабуть, є найбільшою демонстрацією ворожості до України за все наше життя". Завтра пан Джонсон поговорить безпосередньо з Путіним по телефону і попередить його, що будь-яке вторгнення в Україну матиме "гіркий і кривавий опір" – пише The Sun.

The Sun про візит Джонсона в Україну

Також візит Джонсона в Україну на першу шпальту помістило видання The Independent, із заголовком: "Вторгнення в Україну було б "військовою катастрофою" для Росії", – попереджає Борис Джонсон".

Видання пише, що прес-конференції у Києві прем'єр-міністр Джонсон попередив, що вторгнення Росії в Україну буде "політичною, гуманітарною та військовою катастрофою" і що Велика Британія запровадить санкції у той момент, коли "перший російський чобіт" порушить кордон з Україною.

"Прем'єр-міністр підкреслив непохитну відданість Сполученого Королівства суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Джонсон запевнив, що Сполучене Королівство стоїть пліч-о-пліч з Україною перед обличчям триваючої російської агресії, яка загрожує регіональному миру та безпеці та підриває глобальний порядок. Лідери двох країн наголосили, що кожен українець має право визначати своє майбутнє", – пише The Independent.

The Independent про візит Джонсона в Україну

Те ж саме зробило і видання The Guardian. "Українська криза в прямому ефірі: Борис Джонсон каже, що існує "явна і теперішня небезпека" неминучої російської кампанії" – йдеться у їхньому заголовку на передовиці.

Це видання висвітлює брифінг Бориса Джонсона і Володимира Зеленського у Києві у вигляді детальної текстової трансляції.

The Guardian про візит Джонсона в Україну

А от інтернет-видання The Mirror віддало перевагу скандальному футболісту "Манчестер Юнайтед" Мейсону Грінвуду, якого звинувачують у побитті своєї дівчини. Візит прем'єра Джонсона до України вони відсунули на другий план.

У самому матеріалі видання зробило акцент на незручному питанні до Джонсона щодо його політичних пріоритетів і відкладеної на один день розмови з президентом Росії Путіним.

"Пан Джонсон похитав головою, підняв брови і стиснув кафедру, коли його запитали про його політичні пріоритети. Здавалося, прем'єр-міністр посміхнувся, коли його запитали, чому міжнародне співтовариство має серйозно ставитися до його дипломатії, оскільки він зайнятий розмовою з депутатами торі, перш ніж розмовляти з Путіним", – пише The Mirror.

Видання нагадує, що очікувалося, що Джонсон поговорить з Путіним учора вдень, але він просив перенести важливий дзвінок, оскільки зіткнувся з марафонською сесією в Палаті громад після того, як була опублікована часткова доповідь Сью Грей.

The Mirror про візит Джонсона в Україну

Нагадаємо, 1 лютого у Києві пройшла зустріч президента України Володимира Зеленського із прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Після зустрічі посадовці вийшли до преси. На брифінгу президент Зеленський заявив, що обговорив із прем'єром Британії варіанти стримування Росії від нападу на Україну.

Читайте також: Що робив Борис Джонсон у Києві: Фоторепортаж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme