Джонсон прирівняв введення російських військ в "Л-ДНР" до вторгнення РФ в Україну

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив про запровадження санкцій проти п'яти російських банків, а також прирівняв введення військ РФ в "Л-ДНР" до вторгнення Кремля в Україну

Журналіст стрічки новин

Джонсон на тлі загрози російського вторгнення заявив, що Україна є смертельною загрозою для цілісності РФ.

Про це він заявив на засіданні парламенту, передає Depo.ua

"Введення російських військ на незалежні території України прирівнюється до вторгнення. Росія заперечує Україну як країну та визнає її існування як смертельну загрозу для цілісності своєї країни. Це – привід для їхнього вторгнення", – наголосив Джонсон.

За його словами, Британія вводить санкції проти власника приватної інвестиційної групи Volga Group Геннадія Тимченка та проти російських олігархів, братів Аркадія та Бориса Ротенбергів.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР"

З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

Водночас президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Пізніше у мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Пізно ввечері 21 лютого у Раді Федерації заявили, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" у нинішніх кордонах.

Однак, вже зранку 22 лютого депутат Держдуми РФ і голова комітету у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашніков повідомив, що нібито "ДНР" і "ЛНР" будуть визнані в межах Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme