Джонсон про ситуацію в Україні: Найближчі кілька днів будуть найнебезпечнішими

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попередив, що ставки залишаються дуже високими на тлі побоювання щодо російського вторгнення в Україну
 

Журналіст відділу новин
Джонсон про ситуацію в Україні: Найближч…
Фото: Facebook Бориса Джонсона

На думку Джонсона, найближчі кілька днів у питанні потенційного вторгнення Росії в Україну, ймовірно, є "найнебезпечнішим моментом".

Про це Джонсон сказав під час візиту до штаб-квартири НАТО в Брюсселі, повідомляє Depo.ua з посиланням на ЄП.

"Я не думаю, що рішення вже було ухвалене. Але це не означає неможливість того, що щось абсолютно катастрофічне справді не відбудеться дуже скоро", – сказав він.

Джонсон зазначив, що дані розвідки щодо російської загрози Україні залишаються "похмурими". За його словами, на кордонах України скупчено понад 70 тактичних батальйонних груп.

"Це, мабуть, найнебезпечніший момент у найбільшій кризі безпеки, з якою Європа зіткнулася за десятиліття", – попередив прем'єр Великої Британії.

Він наголосив, що Європа повинна правильно підійти до цієї загрози.

"Комбінація санкцій з військовою рішучістю плюс дипломатія – це те, що ми вважаємо правильним", – сказав він.

Джонсон відзначив, що прихильність Великої Британії європейській безпеці є беззастережною і непорушною, що підтверджує плани збільшення кількості військ, літаків і кораблів.

"Ризики дуже великі, а це дуже небезпечний момент", – зазначив він.

Нагадаємо, Борис Джонсон попередив, що вторгнення Росії в Україну лише посилить НАТО, і заявив про наміри розмістити винищувачі і кораблі у південно-східній Європі.

Нагадаємо, 1 лютого у Києві пройшла зустріч президента України Володимира Зеленського із прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Після зустрічі посадовці вийшли до преси. На брифінгу президент Зеленський заявив, що обговорив із прем'єром Британії варіанти стримування Росії від нападу на Україну. Зі свого боку Борис Джонсон попередив Росію про серйозні наслідки через агресію.

Читайте також: Британія за Україну: Чому активність Лондона дратує Берлін та Париж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme