"Є процедура": У США пояснили, чому так затягнулася екстрадиція Фірташа

США наразі очікують рішення австрійського суду щодо справі екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа

Редактор стрічки новин
"Є процедура": У США пояснили, чому так…
Фото: Сайт Фірташа

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

Він наголосив, що "Австрія є країною з верховенством права, і є процедура" щодо екстрадиції Фірташа.

"Ми розпочали цей процес, на жаль, більш ніж сім років тому. І донині ми чекаємо. Кожна людина в Австрії має право на апеляцію. Чекаємо на остаточне рішення судової системи Австрії", – сказав американський дипломат.

Нагадаємо, 24 червня президент Володимир Зеленський своїм указом №266 увів у дію санкції проти олігарха Дмитра Фірташа та російсько-українського бізнесмена Павла Фукса.

Довідка: США звинувачують Дмитра Фірташа та ще п’ятьох людей у змові у 2006-2010 роках з метою виплати не менше 18,5 мільйона доларів хабаря індійським чиновникам для придбання титанової шахти в Індії. Український магнат нібито мав намір продати частину продукції американському аерокосмічному гіганту Boeing.

Йому висунули обвинувачення в червні 2013 року, а потім заарештували у Відні на прохання США в березні 2014 року – менше ніж через два тижні після втечі президента України Віктора Януковича з Києва внаслідок Революції гідності. 

У 2014 році американська прокуратура звинуватила його у хабарництві. З того часу олігарх протидіє спробам США домогтися його екстрадиції з Австрії, де він живе більшу частину часу.

Верховний суд Австрії у червні 2019 року підтримав екстрадицію Фірташа, але суд нижчої інстанції зупинив дію цього рішення, щоб дати Фірташу можливість надати нові докази, які можуть дати підстави для перегляду справи. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme