Є загроза екологічної катастрофи: Біля берегів Канади горить судно з хімікатами

США та Канаді загрожує екологічна катастрофа через пожежу на контейнеровозі, який віз хімікати

Редактор стрічки новин
Є загроза екологічної катастрофи: Біля б…
Фото: Josh Hylden/Twitter

На кордоні між США і Канадою загорівся контейнеровоз Zim Kingston, який перевозив хімікати для гірничодобувної промисловості.

Через пожежу шістнадцять членів екіпажу були евакуйовані, п'ятеро залишилися на борту, щоб гасити пожежу, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зазначається, що наразі горять десять контейнерів, і вогонь продовжує поширюватися, проте сам корабель не горить. Також берегова охорона Канади працює разом з американськими колегами над відстеженням 40 контейнерів, які впали за борт.

"Це дуже турбує. Корабель і контейнери знаходяться дуже близько до Вікторії (Британська Колумбія) і сьогодні ввечері очікується сильний шторм. Ми стурбовані, що це може бути ще одна екологічна катастрофа", - заявив голова екологічної організації Surfrider Foundation Canada Девід Будіна.

контейнеровоз Zim Kingston місце пожежі на карті

Нагадаємо, що подібні ситуації траплялися і раніше. Зокрема, влітку цього року поблизу Шрі-Ланки загорілося судно з українцями. Судно MSC MESSINA йшло з в Сінгапур. На півдорозі в машинному відділенні корабля почалося загоряння, загинув 20-річний моряк з Одеси.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme