UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Екс-голова внутрішньої безпеки СБУ розповів, чому Чаус саме зараз зявився в Україні

Віктор Трепак, який очолював управління внутрішньої безпеки СБУ, пояснив логіку появи екс-судді Миколи Чауса саме зараз

Журналіст відділу новин

"Не викликає сумнівів, що сьогоднішнє "пришестя" Чауса в прикордонне українське село – це реалізація добре режисованого сценарію. За участі вітчизняних спецслужб і з санкції політичного керівництва держави", – заявив Трепак.

За його словами, цією справою буде займатися СБУ, відкривши кримінальне провадження за ст. 332-2 КК України (за фактом незаконного перетинання державного кордону), передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку Трепака.

Причиною є те, що такий злочин належить до підслідністю СБУ.

"Можна не сумніватися у тому, що якщо Чауса "випустили на світ", то він буде давати "правильні" покази – потрібні замовникам спецоперації з його повернення до України. "Правильному" свідченню Чауса за логікою жанру мало б передувати надання йому надійних гарантій безпеки і майбутнього. Зрозуміло, хто в нашій державі їх може надати…", – запевнив Віктор Трепак.

Трепак пояснив, яку справу шитимуть Чаусу, щоб не випускати із рук СБУ

Нагадаємо, що, за інформацією ЗМІ, екс-суддю Миколу Чауса знайшли сьогодні, 30 липня, у одному із сіл на півдні Вінницької області, неподалік кордону з Молдовою.

Чауса привезли до Києва сили СБУ, де у них намагалися відбити екс-суддю детективи НАБУ.

НАБУ опублікувало відео погоні вулицями Києва та територією центрального офісу СБУ на вулиці Володимирській.

Довідка: 9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис. Ці кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння. У вересні того ж року Верховна Рада дала згоду на арешт судді.

Однак тоді суддя вже не перебував в Україні, а 12 вересня 2016 року його було оголошено у розшук. У березні 2017 року Микола Чаус був затриманий на території Молдови. А у жовтні Молдова відмовила Чаусу в політичному притулку.

У квітні 2021 року стало відомо, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауса, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни.

Згодом Чаус опублікував відео, на якому заявив, що перебуває в безпеці й має намір прибути до України. Його адвокат заявив, що ці заяви можуть бути не добровільними. Водночас генпрокурор Молдови назвав учасників викрадення судді Чауса.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme