В Україні знайшли викраденого екс-суддю Чауса: ЗМІ дізналися подробиці (ФОТО)

У п'ятницю, 30 липня, колишнього суддю Миколу Чауса нібито знайшли в одному з сіл на Вінниччині

Журналіст стрічки новин
В Україні знайшли викраденого екс-суддю…
Скріншот

Про місцеперебування Чауса поліції повідомив житель села Мазурівка (Вінницька область).

За інформацією джерел видання, Чаус повідомив, що був викрадений невідомими особами й підтвердив, що є екс-суддею Дніпровського райсуду Києва.

Микола Чаус

В ході перевірки стало відомо, що він перебуває в розшуку НАБУ за ч. 4 ст. 368 КК. На місце події виїхали правоохоронці, пише Depo.ua із посиланням на "Цензор.НЕТ".

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис. Ці кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння. У вересні того ж року Верховна Рада дала згоду на арешт судді.

Однак тоді суддя вже не перебував в Україні, а 12 вересня 2016 року його було оголошено у розшук. У березні 2017 року Микола Чаус був затриманий на території Молдови. А у жовтні Молдова відмовила Чаусу в політичному притулку.

У квітні 2021 року стало відомо, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауса, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни.

Згодом Чаус опублікував відео, на якому заявив, що перебуває в безпеці й має намір прибути до України. Його адвокат заявив, що ці заяви можуть бути не добровільними. Водночас генпрокурор Молдови назвав учасників викрадення судді Чауса.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme