Екс-посол України в Австрії Щерба отримав посаду в "Нафтогазі"

Колишнього посла України в Австрії Олександра щербу призначили головним радником голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з координації міжнародної діяльності

Редактор стрічки новин
Екс-посол України в Австрії Щерба отрима…
Фото: Facebook Олександра Щерби

На новій посаді Щерба опікуватиметься питаннями взаємодії "Нафтогазу" з іноземними партнерами, а також питаннями захисту інтересів компанії та України на міжнародному рівні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу компанії.

""Нафтогаз" відіграє ключову роль у гарантуванні енергетичної безпеки України, компанія послідовно відстоює національні інтереси на міжнародному рівні. Радий можливості долучитися до команди Нафтогазу та застосувати свій досвід на важливому енергетичному напрямку", – цитує Щербу прес-служба.

Про призначення нового радника написав і голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

"Один із найкращих українських дипломатів погодився допомогти національній компанії на міжнародній арені. Перед "Нафтогазом" стоять складні геополітичні виклики, в Вашингтоні, Брюсселі й інших столицях світу.  Якщо простіше, на нашому фронті потрібне підсилення! Дякую  Олександру Щербі, що він прийняв цей виклик, дякую Дмитру Кулебі за лідерство та координацію зусиль. Олександре, Welcome to the team!" – написав Вітренко.

Вітренко про призначення Щерби у Нафтогаз - допис у ФБ

Сам Щерба на своїй сторінці у Facebook також розповів про своє звільнення з МЗС, у структурах якого він працював 26 років, та про перехід на нову посаду.

"Попрощався сьогодні з міністерством, поріг якого переступив колись давно 24-річним хлопцем.

Вдячний всім, з ким мене зв’язала доля за ці 26 років. У тому числі міністру Дмитру Кулебі, який відпустив без образ. Прийняв запрошення Юрія Вітренка приєднатися до команди НАК "Нафтогаз". Була дипломатія класична - стала дипломатія енергетична. Дякую за довіру", - зазначив Щерба.

Олександр щерба про призначення у Нафтогаз - допис у ФБ

Олександр Щерба: що про нього відомо

Щерба перебуває на дипломатичній службі з 1995 року. У 1996—2000 роках він працював аташе та третім секретарем у посольстві України у Німеччині, у 2000—2003 роках був першим секретарем, заступником директора секретаріату Міністерства закордонних справ України. У 2004—2008 роках працював радником у посольстві України у Вашингтоні, відповідав за зв'язки з Конгресом США.

Олександр Щерба у молодості

Фото: Facebook Олександра Щерби

У 2008—2009 роках Щерба працював у Департаменті ЄС МЗС України, у 2010—2013 роках обіймав посаду посла з особливих доручень МЗС України. У 2013—2014 роках був радником першого віце-прем'єр-міністра України, учасником переговорів з МВФ та ЄС щодо підготовки до підписання Угоди про асоціацію.

В кінці 2014 року Олександр Щерба повернувся до МЗС на посаду посла з особливих доручень. А з листопада 2014 року до липня 2021 року — обіймав посаду надзвичайного і повноважного посла України в Австрії.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів призначив нове правління НАК "Нафтогаз України". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme