UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Екс-суддя Чаус знайшовся в СБУ, – адвокат

Адвокат колишнього судді Миколи Чауса Ростислав Кравець заявив, що нарешті знайшов свого підзахисного і навіть поспілкувався з ним
 

Журналіст відділу новин
Екс-суддя Чаус знайшовся в СБУ, – адвока…
Фото: Богдан Процишин / Facebook

Кравець зазначив, що Чаус не є поки затриманим і знаходиться під захистом СБУ.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Telegram-канал Кравця.

"Микола Чаус знайшовся і, на скільки це можливо, він у безпеці і отримує необхідну медичну допомогу. Повірте, вона йому потрібна. Мені вдалося з ним поспілкуватися", – написав Кравець.

На його погляд, ситуація не те щоб неординарна, а взагалі немислима.

"Він не є поки затриманим і знаходиться дійсно під захистом СБУ. Маю велику надію, що перші особи держави знайдуть в собі сміливість взяти на себе відповідальність і з максимальним дотриманням прав людини вирішити це питання", – написав адвокат.

Також Кравець зазначив, що зараз з колегами займається підготовкою всіх необхідних документів.

Адвокат Чауса знайшов Чауса

Нагадаємо, 30 липня екс-суддю Миколу Чауса знайшли у одному із сіл на півдні Вінницької області, неподалік кордону з Молдовою.

Згодом НАБУ закликало правоохоронців передати знайденого суддю Чауса їм. Після цього у центрі Києва спецпідрозділи НАБУ і СБУ з'ясовували стосунки через право здійснити процесуальні дії над колишнім суддею Миколою Чаусом.

Того ж дня адвокат Чауса Ростислав Кравець писав, що в СБУ йому сказали, ніби екс-судді у них немає.

Дивіться також: Спецназ НАБУ злякався беззбройного охоронця СБУ (ВІДЕО)

Довідка: 9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис. Ці кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння. У вересні того ж року Верховна Рада дала згоду на арешт судді.

Однак тоді суддя вже не перебував в Україні, а 12 вересня 2016 року його було оголошено у розшук. У березні 2017 року Микола Чаус був затриманий на території Молдови. А у жовтні Молдова відмовила Чаусу в політичному притулку.

У квітні 2021 року стало відомо, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауса, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни.

Згодом Чаус опублікував відео, на якому заявив, що перебуває в безпеці й має намір прибути до України. Його адвокат заявив, що ці заяви можуть бути не добровільними. Водночас генпрокурор Молдови назвав учасників викрадення судді Чауса.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme