Екс-власнику "Дельта Банку" Лагуну оголосили про підозру в розтраті понад 1 млрд грн

Екс-власнику збанкрутілого "Дельта Банку" Миколі Лагуну повідомили про підозру в розтраті майна та коштів фінансової установи на суму понад 1 мільярд гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Екс-власнику "Дельта Банку" Лагуну оголо…
Фото: Прес-служба МВС

У цій справі також фігурують двоє заступників голови ради директорів банку та директор однієї фінансової компанії.

У період 2012-2014 років керівники ПАТ "Дельта Банк" видавали невигідні кредити, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

Зазначається, що надалі кошти банку, які повинні були виплатитися банку, були привласненні фігурантами справи.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала цю підозру та повідомила, що власнику "Дельта банку" вручили клопотання про обрання запобіжного заходу – утримання під вартою з альтернативою внесення застави в понад 1 мільярд гривень.

"Сьогодні наші прокурори спільно зі слідчими Нацполіції повідомили про підозру одному з власників "Дельта Банку". Підозрюваному інкримінується розтрата майна і коштів зі збитками в понад 1 млрд гривень", – написала Венедіктова.

Уточнюється, що слідству вдалося встановити ряд епізодів серед яких факт продажу боргу банком без будь-якої оцінки.

"42 млн грн боргу було продано за ціною 4 млн грн. Але навіть цих коштів банк не отримав – "вигідну" угоду провернули через коригування залишків на рахунках в системі бухгалтерського обліку. А покупцем дешевого кредиту стала фінансова компанія заснована власником ПАТ "Дельта Банк", директор якої за сумісництвом займав в банку адміністративну посаду", – додала генпрокурор.

Екс-власнику збанкрутілого "Дельта Банку" Миколі Лагуну повідомили про підозру в розтраті майна та коштів фінансової установи на суму понад 1 мільярд гривеньЕкс-власнику "Дельта Банку" Лагуну оголосили про підозру в розтраті понад 1 млрд грн

Нагадаємо, 31 серпня 2020 року одному із колишніх власників "Дельта Банк" повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme