Екс-заступник генпрокурора заявив, що смерть Чорновола була спланованим вбивством, і розповів моторошні деталі

Колишній заступник генерального прокурора України Микола Голомша повідомив, нібито смерть В'ячеслава Чорновола не була простою ДТП

Журналіст відділу новин
Екс-заступник генпрокурора заявив, що см…
Фото: Zbruc.eu

Смерть Чорновола настала буцімто внаслідок спланованого вбивства – чотирьох ударів кастету.

Про це Голомша заявив в ефірі "4 каналу", передає Depo.ua.

"Ми розслідували справу про вбивство Чорновола. І встановили, що Чорновола було вбито. Був убитий чотирма ударами кастету в потиличну область голови… І таким самим кастетом добили водія", – наголосив екс-заступник прокурора.

Він розкрив також низку інших деталей, які нібито виявили під час розслідування.

"Було встановлено відключення подушок безпеки, підробку огляду місця події. Було встановлено вбивство на Волині головного свідка. Коли ми відкопали труп, там були важкі метали у кістках. І ми розкрутили експерта, який сказав, що він не робив розтин трупа Чорновола", – зізнався Голомша.

Крім того, посадовець розповів, що коли слідство підібралося до команди Віктора Януковича, у нього забрали всі справи і передали їх іншому заступнику генерального прокурора. Тоді відомством керував Олександр Медведько.

Нагадаємо, раніше колишній генпрокурор Святослав Піскун повідомляв, що смерть Чорновола не розслідували спеціально.

Довідка: В'ячеслав Чорновіл – український політичний діяч, дисидент і журналіст. З 1995 року – член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Очільник Народного Руху України (НРУ).

Його не стало 25 березня 1999 року внаслідок нібито автокатастрофи на трасі "Бориспіль – Золотоноша".

У 2000 році Чорновіл був удостоєний звання Герой України посмертно.

Відомо, що представники НРУ від самого початку називали загибель свого лідера політичним вбивством.

У ніч на 2 червня 2011 року Генеральна прокуратура ексгумувала тіло Чорновола, після чого справу направили на дорозслідування.

У вересні 2013 року екс-депутат Григорій Омельченко підтвердив у суді факт існування касети з інформацією про планування співробітниками Міністерства внутрішніх справ (МВС) вбивства Чорновола.

21 січня 2014 року Бориспільській міжрайонний суд закрив справу про загибель Чорновола, оскільки термін покарання у справі про аварію становить 10 років і вже минув. Тоді не йшлося про те, що це може бути вбивство на замовлення, або ж політичне вбивство.

Водночас у квітні 2014 року розслідування знову поновили.

31 січня 2017 року у провадженні призначили комплексні судово-медичну, медико-криміналістичну та автотехнічну експертизи.

У березні 2021 року заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало повідомив, що комплексна комісійна судово-медична, транспортно-трасологічна та автотехнічна експертиза, яка тривала впродовж майже кількох років, дійшла висновку, що Чорновіл був смертельно травмований у результаті ДТП.

Підтверджень інших версій загибелі Чорновола наразі буцімто немає.

Водночас повідомлялося, що справа досі не була закрита.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme