Екснардеп-"регіонал", який вихваляв окупантів, попався на спробі втекти з України

Чоловік публічно виправдовував збройну агресію РФ

Екснардеп-"регіонал", який вихваляв окуп…
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

Затриманий — 60-річний чоловік, який у 2020 році став депутатом міськради Бахмута від забороненої нині ОПЗЖ.

"Після захоплення частини регіону — пішов на співпрацю з ворогом і "перереєстрував" власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. Крім того, надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення", — кажуть у відомстві.

Сам депутат переїхав на підконтрольну Україні територію і керував компанією віддалено. За даними слідства, він розпорядився регулярно сплачувати кошти до бюджету РФ як податки та збори. Тим самим, зауважують у Службі безпеки, він фінансував військово-промисловий комплекс Росії та її окупаційні угруповання, які воюють проти України.

Чоловік також публічно виправдовував збройну агресію РФ, про що неодноразово розповідав у чатах прокремлівських Telegram-каналів.

Згодом він вирішив втекти за кордон, але був затриманий поблизу прикордонного пункту пропуску на Одещині. Звідти він намагався виїхати до сусідньої країни як особа непризовного віку.

Депутатові оголосили підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії РФ проти України).

Нагадаємо, також затриманий агент ФСБ — колишній "регіонал", який наводив російські авіабомби на Сумщину.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme