Експерти рекомендують збільшити інтервал між першою і другою дозами COVID-вакцини

В Україні рекомендують збільшити інтервал між введенням першої та другої дози вакцини від коронавірусу

Журналіст відділу новин
Експерти рекомендують збільшити інтервал…
Фото: ЕРА

Причиною цього експерти називають ситуацію в Україні, де ще не досягнуто високих показників охоплення вакциною, "у поєднанні з можливим обмеженням в постачанні вакцин".

Саме тому рекомендується збільшити інтервал між першою та другою дозами до максимального,передає Depo.ua із посиланням на прес-службу Центру громадського здоров'я МОЗ.

Зокрема, для CoronaVac, Pfizer та Moderna рекомендується вводити другу дозу через 28 днів після першої. А для AstraZeneca – через 12 тижнів (84 дні).

Нагадаємо, що ще у березні, коли вакцинування в Україні проводилося лише препаратом CoviShield, ті ж самі експерти рекомендували збільшити інтервал між дозами цієї вакцини від 28 до 90 днів.

Додамо, що вакцини від Moderna для першої дози в Україні уже не залишилося – усі залишки чекають на другу дозу для тих, хто щепився першою.

А от препарат від Pfizer/BioNTech в Україні ще є у наявності. Наприклад, 29 серпня із США привезли 188 370 доз цієї вакцини.

Трохи раніше, 4 серпня, Данія передала Україні 509 400 доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca у межах глобального механізму COVAX.

Довідка: вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються шістьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва і Moderna виробництва США.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme