UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Епіфаній закликав Кирила забрати тіла російських військових з України

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній звернувся до патріарха Московського Кирила із закликом забрати на Росію тіла вбитих окупантів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Епіфаній закликав Кирила забрати тіла ро…
Фото: Facebook Митрополита Епіфанія

За його словами, Росія має виявити милосердя та забрати понад 3 тисяч вбитих росіян з України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сайт ПЦУ.

"На жаль, з Ваших попередніх публічних заяв уже зрозуміло, що збереження прихильності (президента Росії Володимира, – ред.) Путіна та керівництва РФ для Вас є набагато важливішим, ніж турбота про людей в Україні, частина з яких до війни вважала Вас своїм пастирем…Але в мене ще залишається надія, що хоча б щодо своїх власних співгромадян, більшість із яких – православні християни, Ваша паства, у Вас знайдуться духовні сили виявити людяність та турботу", – йдеться у повідомленні.

Йдеться про вбитих російських військових, тіла яких досі на українських землях.

"Я звертаюся до Вас, як голови РПЦ – виявіть хоча б до своїх співгромадян та пастви милосердя. Якщо не можете підняти свій голос проти агресії – хоч би допоможіть забрати тіла російських солдатів, життя яких стало платою за ідеї "русского мира" – Ваші та Вашого президента", – додав Епіфаній.

Нагадаємо, дещо раніше на визнання Росією "Л-ДНР", з якого почався новий етап російсько-української війни, відреагувала Православна церква України. Зауважимо, що митрополит Епіфаній виступив зі зверненням до прихожан, в якому закликав встати на захист України.

Довідка: Зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і заявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на 27 лютого у Міноборони України заявили про зростання російських втрат. Зокрема, ЗСУ ліквідували близько 4300 російських окупантів, 27 літаків, 706 бойових броньованих машин, 146 танків та іншу техніку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme