Купа техніки й 4300 загиблих: У Міноборони підрахували втрати окупантів за три доби війни в Україні

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр оприлюднила сумарні орієнтовні втрати ворога за три попередні доби загарбницької війни Російської Федерації в Україні

Журналіст відділу новин
Купа техніки й 4300 загиблих: У Міноборо…
Фото: Прес-служба МОУ

Йдеться про втрати росіян на території України впродовж 24-25-26 лютого.

Про це Маляр написала у своєму Facebook, передає Depo.ua.

Згідно з її інформацією, втрати окупантів виглядають так:

  • літаки – 27;

  • гелікоптери – 26;

  • танки – 146;

  • бойові броньовані машини – 706;

  • гармат – 49;

  • ЗРК БУК – 1;

  • град – 4;

  • автомобільна техніка – 30;

  • цистерни – 60;

  • БпЛА ОТР – 2;

  • кораблі/катери – 2;

  • засоби ППО;

  • особовий склад орієнтовно 4 300 (уточнюється).

Маляр уточнила, що інформація – орієнтовна і може уточнюватись, оскільки ії вкрай складно отримувати після бою, адже командири насамперед зосереджуються на веденні бою.

"Крім того, інформацію ми можемо отримати лише по завершенню бою, а бої бувають вкрай тривалі у часі. Надходження даних може відбутись наступного дня, а іноді й через день. Крім того, якщо бій тривав вночі, і розпочався в одну календарну дату, а завершився в іншу, то доволі складно відділити у яку саме добу стались ті чи інші втрати", – підсумувала Маляр.

Танки, літаки, катери, кораблі та безліч іншого: У Міноборони підрахували втрати окупантів за три доби

Нагадаємо, 26 лютого віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала Червоний Хрест вивезти з України тіла російських солдатів. Вона уточнила, що на Росії мають знати, скільки таких тіл, і скільки окупантів сьогодні лежить на українській землі.

Довідка: Зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок "військової операції" проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і додав, що Україна готова надати зброю всім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Тоді ж прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив про готовність Кремля до переговорів з українською владою на умовах нейтрального статусу України та відмови від розміщення озброєння на території країни.

25 лютого президент України Володимир Зеленський звернувся до президента Росії Володимира Путіна з пропозицією сісти за стіл переговорів.

У відповідь Путін заявив, що готовий до переговорів з Україною "на високому рівні" в Мінську. Крім того, Путін озвучив вимоги до України.

26 лютого Пєсков заявив, буцімто Україна відмовилась від переговорів і "військову операцію" було відновлено. Радник голови Офісу президента Олексій Арестович таку інформацію підтвердив, водночас президент Зеленський нічого про це досі не повідомив.

27 лютого Пєсков повідомив, що російська делегація вже прибула до Білорусі на переговори з українцями й готова розпочати їх у Гомелі. Водночас Зеленський заявив, що Київ погодився б на переговори в Білорусі, якби з її боку не було бойових дій.

Президент України нагадав, що пропонував Росії різні міста для проведення переговорів, і він до них готовий "у будь-якій країні, звідки не летять ракети".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme