Пєсков заявив про готовність Росії до переговорів з Україною на умовах Кремля

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив про готовність Кремля до переговорів з української владою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Пєсков заявив про готовність Росії до пе…
Фото: kremlin.ru

За його словами, Росія готова обговорити нейтральний статус України та відмову від розміщення озброєння на території країни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

Зокрема, Пєсков наголосив, що переговори можливі тільки за готовності Києва до відповіді. Так представник Кремля прокоментував пропозицію де-факто президента Білорусії Олександра Лукашенка щодо проведення російсько-українських переговорів у Мінську.

"Президент сформулював своє бачення того, що ми чекали б від України, щоб ці концептуальні, червоно-лінійні проблеми були вирішені. Він сформулював чітко – нейтральний статус, відмови від розміщення озброєнь. Тут питання, чи готове керівництво України це обговорювати", – наголосив він.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що перший удар Росії по Україні провалився, це за попередніми оцінками. Росія атакувала Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Харків, Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Краматорськ і безпосередньо лінію зони проведення ООС.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme