Ердоган заявив, що банки в Туреччині впровадять російську платіжну систему "Мир"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що зараз 5 турецьких банків працюють над запровадженням російської платіжної системи "Мир".

Журналіст відділу новин
Ердоган заявив, що банки в Туреччині впр…
Ердоган і путін

Про це він сказав журналістам після зустрічі з президентом рф володимиром путіним, передає Depo.ua із посиланням на агентство Anadolu.

Ердоган згадав про російські картки "Мир" під час обговорення про домовленість платити за російський газ у рублях. На думку президента Туреччини, це "принесе фінансову вигоду обом країнам".

"Також є карта росії "Мир". Зараз над нею працюють п’ять наших банків. Тут також є дуже серйозні розробки. Це дуже, дуже комфортно для туристів з росії. Ними можна оплачувати покупки та готелі. Звичайно, це дуже, дуже розслаблююча система як для них, так і для нас", — цитує Ердогана Anadolu.

Він повідомив, що під час цього візиту свої зустрічі також провели президенти Центробанків росії та Туреччини.

Зазначимо, "Мир" — російська національна платіжна система. Її компанію-оператора — "Національну систему платіжних карток" — створили у 2014 році. Тоді Mastercard та Visa врешті-решт припинили обслуговувати банківські картки в Криму через санкції США, натомість кримчанам запропонували платіжну систему "Мир".

У рф заявляли, що станом на грудень 2021 року, за обсягом платежів ця система займала близько 32,3 % російського ринку платіжних систем у відсотках від усіх емітованих карток і 25,2 % від усіх проведених картками операцій.

У відповідь на повномасштабне вторгнення рф в Україну карти Mastercard та Visa, випущені російськими банками, обмежили для транскордонних операцій. У березні "Банк росії" радив росіянам для виїзду за кордон брати із собою готівку та карту "Мир", для країн, де її приймають: це Туреччина, В'єтнам, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан, Південна Осетія та Абхазія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme