Єрмак розповів, чи Зеленський в США обговорював можливість місій ООН на Донбасі

Під час візиту президента України до США, де він виступав на сесії Генеральної асамблеї ООН, питання щодо миротворчих місій ООН в Україні не обговорювалося. Про це заявив очільник Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі програми Свобода слова на телеканалі ICTV

Журналіст стрічки новин
Єрмак розповів, чи Зеленський в США обго…

"Українська сторона виступає категорично проти замороженого конфлікту. Питання "голубих шоломів" (миротворчих місій ООН, – Ред.), які могли б з’явитися, наразі не обговорювалося. Я думаю, що ми поки не на тій стадії, щоб обговорювати це питання", - сказав Єрмак.

Він наголосив, що існують сили з підтримання миру під егідою ООН. Але щоб підтримувати мир, його потрібно спочатку досягнути. Для цього, на думку очільника ОП, необхідно "сісти за стіл переговорів" з Росією, яка не визнає себе стороною конфлікту, та домовитися про початок припинення війни та повернення окупованих територій.

20 вересня президент України Володимир Зеленський прибув до США з робочим візитом. Глава держави брав участь у 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Під час промови Зеленський порівняв ООН з супергероєм на пенсії та запропонував "оживити" організацію та оновити її статут.

Президент України мав низку зустрічей у Нью-Йорку – з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, з президентом корпорації Microsoft Бредом Смітом та іншими.

Повне обговорення можна подивитися у записі трансляції "Свободи слова" на сторінці Facebook чи YouTube.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme