Єрмак розповів, де був Зеленський у перші години війни

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про те, як дізнався про вторгнення Росії до України 24 лютого і де в цей час був український лідер Володимир Зеленський

Журналіст стрічки новин
Єрмак розповів, де був Зеленський у перш…
Фото: ОП

За його словами, вище керівництво до останнього не вірило, що розпочнеться повномасштабна війна в Україні. Єрмак зауважив, що того дня приїхав додому близько 2 години ночі, однак вже за 1-1,5 години дізнався про початок бойових дій на кордоні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на його інтерв'ю "Українській правді".

"Я приїхав десь близько 2 ночі додому. Було розуміння, яка ситуація, тому що багато було інформації на той момент. Але практично за годину-півтори я уже отримав і від розвідки, і від військових інформацію про початок бойових дій. Тому я швидко зібрався і був уже десь біля 5-ї години ранку в Офісі президента", – згадує посадовець.

Єрмак додав, що після початку бомбардувань та боїв на кордоні він поїхав на роботу. Прибувши на місце, він виявив, що Зеленський вже був на Банковій.

"Одразу, практично з перших хвилин, я був в Офісі. І коли я приїхав на Банкову, президент уже був на місці. Ви знаєте, ми до останнього не вірили, що це станеться, чесно скажу. Ви знаєте, що було багато інформації від наших партнерів тощо. Але, все ж таки, ми не вірили", – зауважив посадовець.

Водночас голова ОП наголошує, що Україна весь цей час готувалась до наступу, попри сподівання, що цього не станеться.

"Ми готувалися, безумовно. І тому зараз бачимо результат – ми успішно воюємо другий тиждень. Це і є свідченням того, що всі ці місяці ми готувалися. Але не вірили до останнього", – резюмував Єрмак.

Нагадаємо, сьогодні, 10 березня, розпочато п’ятнадцяту добу героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 06.00.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme