ЄС надав Нацполіції України автівок і обладнання на майже 3,5 млн євро: Чого і скільки отримали (ФОТО, ВІДЕО)

Національна поліція України отримала від Європейського Союзу службові автомобілі та сучасне обладнання загальною вартістю 3,4 мільйони євро

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
ЄС надав Нацполіції України автівок і об…
Фото: Прес-служба МВС

Передача техніки Нацполіції відбулася сьогодні, 10 вересня, на Софійській площі у Києві. Завдяки переданому обладнанню поліцейські зможуть ефективніше виконувати свої обов'язки щодо створення безпечного середовища в містах, громадах і на вулицях України. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ (МВС).

У заході взяли участь керівництво МВС, Нацполіції, а також члени представництва ЄС в Україні та Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС).

Що отримала Україна у межах програми "ПРАВО-Поліція":

  • 18 патрульних автомобілів;

  • 40 автомобілів для підрозділів забезпечення публічної безпеки і порядку;

  • дев'ять дефібриляторів;

  • сучасні сервери та системи зберігання даних;

  • костюм вибухотехніка та супутнє обладнання.

Зазначається, що програма "Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного управління" ("ПРАВО-Поліція") реалізується за фінансової підтримки ЄС Управлінням ООН з обслуговування програми (ЮНОПС) у тісній співпраці з КМЄС. 

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський наголосив, що за кожним автомобілем та обладунком бачить врятовані життя та підвищений рівень безпеки українців.

"Це конкретний предметний внесок ЄС в безпеку України. Євросоюз надає моделі побудови правопорядку в сучасній Україні, і ті моделі, які працюють, ми будемо використовувати. Це Скандинавська модель побудови правопорядку на громадських заходах, це підхід community policing, адже основним показником є рівень довіри громадян до поліції", – розповів він.

Монастирський також подякував колегам з ЄС за готовність до співпраці та надану техніку.

"Я переконаний, що наша співпраця може вийти на новий рівень і українська поліція в цьому однозначно не підведе", – запевнив урядовець.

Підтримав його і голова Нацполіції Ігор Клименко, зауваживши, що багаторічна плідна співпраця МВС та НПУ з їхніми партнерами продовжується.

Де використовуватимуться надані ЄС автомобілі й обладнання

Отримані в межах програми патрульні автомобілі використовуватимуться в дев'яти областях України – Кіровоградській, Львівській, Харківській, Одеській, Київській, Вінницькій, Чернівецькій, Полтавській та Хмельницькій.

Костюм вибухотехніка та гідродинамічні руйнівники призначені для використання вибухотехніками в Донецькій області для розмінування та знешкодження вибухонебезпечних пристроїв, таких як міни, бомби та саморобні вибухові пристрої, із урахуванням безпеки поліцейських та населення.

Завдяки сучасним серверам і системам зберігання даних поліція України більш ефективно координуватиме свою діяльність з Інтерполом і Європолом у сфері протидії організованій і транскордонній злочинності.

"Наші зусилля направлені на те, щоб життя громадян стало безпечним, а також на збереження життя наших поліцейських", – наголосив Клименко.

Посол ЄС Матті Маасікас наголосив, що Євросоюз сподівається на плідну співпрацю з Монастирським та його командою.

"Наша спільна мета залишається тією ж самою. Європейський Союз і партнери продовжують підтримувати становлення більш підзвітної, прозорої та ефективної системи правоохоронних органів, яка служитиме всім громадянам України", – сказав він.

ЄС надав Нацполіції України автівок і обладнання на майже 3,5 млн євро

ЄС надав Нацполіції України нові автівки

ЄС надав Нацполіції України нове обладнання

ЄС надав Нацполіції машин і обладнання на 3,4 млн євро

Фото: Прес-служба МВС

Нагадаємо, дещо раніше водіям розповіли, скільки автомобілів-"фантомів" випустять на дороги України до 2023 року. Відомо, що нині відбуваються процеси випробування та сертифікації таких автівок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme