ЄС та США розчаровані затримками в обранні керівника САП

Європейський Союз та США дуже розчаровані незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України
 

Журналіст відділу новин
ЄС та США розчаровані затримками в обран…
Фото: РГК НАБУ

САП, як вирішальний орган у боротьбі з корупцією на високому рівні, повинен отримати очільника без затримок.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву посольства США в Києві.

"Ми закликаємо відбіркову комісію відновити роботу без подальших затримок. Зупинка процесу відбору підриває роботу антикорупційних органів, створених Україною та її міжнародними партнерами", – йдеться у заяві.

ЄС та США розчаровані затримками в обранні керівника САП

У свою чергу видання "Страна" з посиланням на власні джерела пише, що сьогодні підконтрольні президенту Володимиру Зеленському члени конкурсної комісії з відбору глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зірвали вирішальний етап конкурсу (практичні завдання), на якому переможцем повинен був стати детектив НАБУ Олександр Клименко.

За даними видання, частина членів конкурсної комісії просто не прийшла, тому відбір не відбувся.

Офіс президента зірвав конкурс на голову САП

Також "Страна" пише, що нібито на сьогоднішнє засідання комісії не з'явилися не тільки члени конкурсної комісії, підконтрольні Офісу президента, але і експерт-міжнародник Томас Файерстоун.

Крім того, джерело "Страни" припускає, що після сьогоднішнього скандалу конкурс по САП взагалі може бути запущений заново.

Офіс президента зірвав конкурс на голову САП

Нагадаємо, на посаду керівника САП подалися три недоброчесних працівника НАБУ. Серед них – і кум корупціонера Артема Ситника.

23 червня стало відомо, що результати конкурсного відбору нового спеціалізованого антикорупційного прокурора можуть оскаржити в суді.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme