"ЄС" відправили на довибори по Черкащині журналіста, який три роки просидів у російській в'язниці

"Європейська Солідарність" оголосила свою кандидатуру на проміжних виборах до Верховної Ради, партія підтримає відомого політв'язня Романа Сущенка

Журналіст відділу новин
"ЄС" відправили на довибори по Черкащині…
Фото: "ЄС"

"Європейська Солідарність" визначилася із кандидатом на проміжних виборах до Верховної Ради по 197 виборчому округу, що у Черкаській області

Ним став відомий журналіст і політв'язень Кремля Роман Сущенко, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу партії.

"Роман вільно володіє не тільки українською, англійською, французькою, а й сербською, хорватською, трохи боснійською  та багатьма  іншими мовами. Він намагається зробити все для того, щоб привести разом з нашою командою Україну в Європу , і привнести в Черкаську область, в Україну значну частину свого європейського досвіду,  своїх європейських зв`язків", – повідомив під час брифінгу, на якому і було повідомлено про висування Сущенка, очільник "ЄС" Петро Порошенко.

Нагадаємо, що Сущенко 2020 року балотувався під прапорами "ЄС" до Черкаської облради. Екс-політв'язень набрав достатню кількість голосів, пройшовши до ради – де пізніше став першим заступником голови.

А про висування Романа Сущенка на довиборах до ВР по 197 округу у "ЄС" заявили ще у лютому, коли склав мандат чинний мажоритарник Олександр Скічко, який став головою Черкаської ОДА.

Довідка: Роман Сущенко працював спеціальним кореспондентом "Укрінформу" у Франції. У 2015-16 роках кілька разів літав у справах до Москви, де був заарештований ФСБ 30 вересня 2016-го.

Сущенка тримали у Лефортівській в'язниці ФСБ, його звинуватили у "шпигунстві на користь України".

4 червня 2018 року Романа Сущенка у Московському міському суді визнали винним – і засудили до 12 років колонії суворого режиму.

На свободу український журналіст і політв'язень вийшов 7 вересня 2019 року, під час обміну українських політв'язнів на росіян, взятих в полон під час відбиття російської агресії на Донбасі.

Як зазначив адвокат Сущенка, йому на 20 років заборонили в'їзд на Росію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme