"ЄС" збирає підписні листи для позачергового засідання Ради через справу "вагнерівців", – Порошенко

Фракція "Європейська Солідарність" збирає підписи за проведення позачергового засідання парламенту для голосування за проект постанови щодо ТСК по "вагнерівцях"

Журналіст відділу новин
"ЄС" збирає підписні листи для позачерго…
Фото: Прес-служба "ЄС"

Про це повідомив п’ятий президент і лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко під час брифінгу, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

Він наголосив, що головне у цьому розслідуванні – гарантувати безпеку українським розвідникам, які брали участь у спецоперації із затримання бойовиків російської ПВК Вагнера.

За словами Порошенка, відсутність "вагнергейту" у предметі відання утвореної за командою з Банкової комісії від монобільшості та ОПЗЖ перетворює її на "димову завісу" для приховування злочину у вищих владних кабінетах.

Окрім того, це наражає на небезпеку подальших переслідувань свідків – учасників спецоперації з боку чинної влади.

"Майже рік Зеленський, керівник його Офісу Єрмак брехали українцям, брехали всьому світові про те, що цієї операції не існувало… Їхнє брехливе заперечення змусило мене розкрити частину деталей цієї інформації про те, що в грудні 2018 року я як президент і верховний головнокомандувач санкціонував для Міноборони і Головного управління розвідки Міноборони проведення цієї операції. Після того, як мені на стіл лягли данні щодо діяльності сумнозвісної групи Вагнера по всьому світові. Бо це вбивці, які вбивають людей, дестабілізують владу по всьому світу. Інформація стосувалася Сирії, Ємену, африканських країн. Я санкціонував проведення спецоперації, а в тому числі і передачі частини нетаємних деталей цієї інформації нашим партнерам", – наголосив Порошенко.

 

Він нагадав, що під тиском журналістів, громадських діячів, ветеранів, волонтерів, а також під тиском опозиційних політиків, які в тому числі розкрили деталі і дали свідчення в цій ганебній справі, Зеленський вимушений був під час інтерв’ю на каналі Коломойського-Зеленського "1+1" визнати де-факто що ця операція мала місце.

На його думку, це була "явка з повинною".

"Фракція прийняла рішення отримання підписних листів в секретаріаті Верховної Ради для того, щоб зібрати підписи на позачергове засідання. Чому це так важливо? Тому що мова йде про імідж нашої держави… Наше завдання – отримати підписні листи. Або змінити предмет розслідування комісії, або створити нову комісію. Наше завдання – притягти до відповідальності "кротів" і злочинців, які руйнують національну безпеку України. Як буде створена ця комісія, ми готові взяти у ній участь", – підсумував лідер "Європейської Солідарності".

Нагадаємо, дещо раніше нардепи від "ЄС", "Голосу" і "Батьківщини" зареєстрували проект постанови щодо включення справи "вагнерівців" у ТСК.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme