Евакуйованих мешканців "ДНР" вже півдоби тримають у холодних автобусах без їжі та туалету

Мешканці самопроголошеної "ДНР", яких ввечері 18 лютого евакуювали до Ростовської області Росії, провели усю ніч у холодних автобусах та без туалету

Журналіст стрічки новин
Евакуйованих мешканців "ДНР" вже півдоби…
Фото: Facebook Олени Романової

Понад три десятки автобусів із жінками, літніми людьми та дітьми всю ніч простояли у селищі Червоний Десант Неклинівського району Ростовської області. Для них тут мали організувати пункти тимчасового розміщення.

Про це повідомила кореспондентка видання "Новая газета" Олена Романова у Facebook, пише Depo.ua.

Проте станом на ранок 19 лютого сотні людей, включно з немовлятами, все ще залишалися в автобусах. Санаторії, де, ймовірно, планувалося їхнє розміщення, зачинені, вхід охороняють співробітники поліції та МНС.

За словами Романової, діти вже 12 годин перебувають без гарячого харчування. У туалет люди ходять в поле, а у немовлят закінчується суміш.

"Люди кажуть: Краще пересиділи б у підвалах", — додала вона.

жителів "ДНР" досі тримають у автобусах

Пізніше Романова написала, що людей вигнали з автобусів на вулицю.

"Діти замерзають. Це Дебальцеве, Вуглегірськ… Один автобус заглух десь у полях – скінчився бензин", – розповіла кореспондентка.

у автобусах досі тримають жителів "ДНР"

Нагадаємо, напередодні ватажок бойовиків Денис Пушилін заявив, що ситуація на Донбасі йде до повномасштабної війни. За його словами, через "загрозу наступу з боку України" розпочинається масова евакуація населення з "ДНР" до Ростовської області. Він повідомив, що там нібито для людей вже "готові місця прийому". 

Майже одразу президент Росії Володимир Путін доручив уряду РФ виплатити евакуйованим у Ростов з окупованого Донбасу по 10 тисяч рублів. Також він наказав забезпечити їх гарячим харчуванням та медичною допомогою.

Глава Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих територій не вестися на провокації та їхати в Україну. Вона заявила, що їх тут чекають.

Цікаво, що мешканці Ростова-на-Дону і Ростовської області у мережі вкрай негативно відреагували на новину про те, що до них евакуюватимуть жителів "ЛНР" і "ДНР". "Повертайтеся, ви тут на**й нікому не потрібні", – пишуть вони у коментарях до постів про евакуацію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme