Єврокомісія узгодила виділення Україні €600 млн: Коли можемо отримати гроші

Європейська комісія ухвалила рішення щодо виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро

Журналіст відділу новин
Єврокомісія узгодила виділення Україні €…
Фото: Рixabay

Гроші Україна може отримати вже наприкінці жовтня.

Про це повідомив віце-президент Єврокомісії та єврокомісар із питань торгівлі Валдіс Домбровскіс у коментарі "РБК-Україна", передає Depo.ua.

Він підтвердив, що комісія ухвалила рішення про виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС Україні в розмірі 600 мільйонів євро.

"Це – друга і остання виплата в межах даної програми на загальну суму 1,2 мільярда євро", – уточнив Домбровскіс.

Він зауважив, що таке рішення ухвалили на тлі виконання Україною всіх умов для надання коштів.

"Україна виконала узгоджені політичні умови, що разом із хорошим прогресом щодо поточної програми України з МВФ дозволило комісії прийти до позитивного рішення щодо другого внеску. Фактична виплата коштів відбудеться наприкінці жовтня", – підсумував єврокомісар.

Зазначимо, що кошти, отримані в межах макрофінансової допомоги від ЄС, мають піти на покриття дефіциту державного бюджету.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Європейський Союз може виділити 1,9 мільярда євро для підтримки бізнесу. Ці кошти будуть направлені на розвиток середнього і малого підприємництва, фермерства, ІТ-сектору та енергоефективності.

Відомо також, що на 18 вересня запланований візит місії Міжнародного валютного фонду в Україну. У зв'язку з пандемією, він може відбутися в онлайн форматі. 

За словами Шмигаля, цей візит стане завершальним елементом у підготовці видачі наступного траншу МВФ, адже Україна вже виконала всі необхідні умови.

Сам транш може надійти в Україну вже наприкінці листопада або ж у грудні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme