Європа вже має три умови для чергової хвилі коронавірусу, – ВООЗ

У Європі вже склалися три умови для чергової хвилі коронавірусу: поява нових штамів, дефіцит вакцин та ослаблення карантинних заходів, в тому числі дозвіл на вільне пересування

Журналіст стрічки новин
Європа вже має три умови для чергової хв…
Фото: Рixabay

Про це заявив директор Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханса Клюге, повідомляє Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, до серпня європейський регіон не буде повністю вакцинований від коронавірусу і скасування на цьому тлі карантинних обмежень, включаючи вільне переміщення між країнами, створює значні ризики нового спалаху інфекції.

"Ми бачимо, що в багатьох країнах справи йдуть добре, але правда в тому, що середнє охоплення вакцинацією в (європейському – ред.) регіоні становить всього 24%, і, що ще більш важливо, половина наших літніх людей і 40% медичних працівників все ще не захищені", – сказав він, додавши, що це неприпустимо і далеко від рекомендованих 80% охоплення дорослого населення.

Представник ВООЗ підкреслив, що чинні вакцини ефективні проти штаму "Дельта" за умови отримання двох уколів. Водночас він відзначив низькі темпи прищепної кампанії у низці європейських країн.

Нагадаємо, у у світі виявили новий штам коронавірусу "Лямбда".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme