Європа зволікає з реєстрацією вакцини CoronaVac, – Кузін

Китайський препарат CoronaVac, зареєстрований Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) і використовуваний в Україні, досі не дозволений до застосування у Європейському Союзі
 

Журналіст відділу новин

Такий стан речей виник, оскільки Євросоюз трішки затягує розгляд цього питання.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю "Радіо Свобода", інформує Depo.ua.

"Можливо, це пов'язано зі ставленням до самого виробника… Мені здається, що тут є політика. Тому що, наприклад, той же ж самий Pfizer або інші вакцини розглядалися ЕМА (Європейською медичною агенцією) доволі швидко. Вакцина CoronaVac вже майже два місяці перебуває на розгляді Європейської медичної агенції", – сказав Кузін.

Він висловив надію, що ЕМА ухвалить усе ж таки виважене рішення і визнає цю вакцину вже дозволеною для використання.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються шістьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва і Moderna виробництва США.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

5 серпня Ігор Кузін заявив, що в Україні можуть запровадити повторну вакцинацію від коронавірусу для осіб, які вже пройшли імунізацію.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme