Європарламент проголосував за посилення санкцій проти Росії у випадку нової агресії: Погрожують відключити від SWIFT

Європейський парламент проголосував за резолюцію з вимогою до Москви про відведення російських військових від кордонів України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Європарламент проголосував за посилення…
Фото: Рixabay

За резолюцію на тлі посилення російської військової загрози проти України проголосували 548 європарламентарів, проти бути 69, а ще 54 – утрималися.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Європарламенту.

арламент засуджує нинішнє значне нарощування російських військових на українському кордоні. Євродепутати вимагають від уряду в Москві негайно вивести свої сили та припинити погрожувати сусідній країні", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Євросоюз має бути готовим надати Росії суворе попередження на випередження ймовірній агресії проти України.

"Будь-який новий пакет санкцій має включати російський офіцерський корпус і прапорщиків, причетних до планування можливого вторгнення, а також найближче оточення та олігархів "в орбіті російського президента та їхніх сімей". Це також повинно спричинити заморожування фінансових і фізичних активів в ЄС, заборони на поїздки, виключення Росії з платіжної системи SWIFT, націлення на сектори, важливі для російської економіки, а також зрив фінансування розвідувальних служб і розвідок країни", – додали в Європарламенті.

При цьому, європарламентарі наголосили, що ЄС має якомога швидше зменшити свою залежність від російського імпорту енергоносіїв і проявити більш сильнішу енергетичну солідарність з Україною.

"Парламент також закликає Росію та підтримуваних Росією сепаратистів на сході України дотримуватися угод про припинення вогню. Крім того, євродепутати закликають Росію конструктивно брати участь у так званому "нормандському форматі", – резюмували у прес-службі.

Додамо, що проти резолюції проголосували представники ультраправої групи "Ідентичність і демократія", проєвропейської "Оновлення Європи", соціал-демократи, "зелені" та незалежні депутати. Втім, найбільшу кількість голосів "проти" дала фракція "Ліво-зелені", представники якої належать до різних комуністичних, лівосоціалістичних і екологічних партій Європи.

Зауважимо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав нову резолюцію Європарламенту щодо ситуації на українському кордоні та окупованих Росією територіях.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що головна фракція Європарламенту вимагає посилити санкції проти Росії. Крім інших варіантів покарань для Росії, лідер ЄНП натякнув на відмову Євросоюзу від "Північного потоку-2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme