Європарламент схвалив надання Україні 18 мільярдів євро

Євродепутати підтримали надання Україні кредиту у розмірі 18 мільярдів євро на 2023 рік. Ця сума покриє приблизно половину від 3-4 мільярдів євро щомісячного фінансування, необхідного Україні наступного року

Журналіст відділу новин
Європарламент схвалив надання Україні 18…
Європарламент

Про це повідомляється на сайті Європарламенту, передає Depo.ua.

Постанова була ухвалена 507 голосами. Проти проголосували 38 євродепутатів, ще 26 — утрималися.

Кошти підуть на підтримку основних державних послуг, зокрема на роботу лікарень, шкіл і забезпечення житлом переселенців, макроекономічну стабільність та відновлення критичної інфраструктури.

Кредит виплачуватиметься щоквартальними траншами. Водночас Україна повинна проводити реформи для зміцнення інституцій та підготовки до вступу в ЄС. 

Зокрема, серед умов, які висувають Україні, — боротьба з корупцією, судова реформа, повага до верховенства права, незалежне управління та модернізація інституцій. 

Тепер кредит має бути схвалений одноголосно в Раді ЄС 6 грудня, перш ніж Єврокомісія зможе виплатити підтримку на початку 2023 року.

Зазначимо, з початку війни ЄС та його країни-члени надали 19,7 мільярда євро на підтримку України, значна частина яких надійшла як макрофінансова допомога, схвалена Європарламентом у вересні та липні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme