"Євросолідарність" виграла суд у Портнова

"Європейська Солідарність" виграла судовий спір у колишнього юриста екс-президента Віктора Януковича Андрія Портнова щодо захисту честі, гідності та ділової репутації останнього

Журналіст відділу новин
"Євросолідарність" виграла суд у Портнов…
Фото: "ЄС"

Андрій Портнов образився на заяву фракції "ЄС", де йшлося про те, що "передача українського телеканалу (NewsOne – ред.) в руки втікача, соратника Януковича, який підозрюється у причетності до злочинів проти учасників Революції Гідності, окупації Криму та у державній зраді – ставить під загрозу національну безпеку України, невід’ємною частиною якої є інформаційна безпека".

Суд відхилив позов Портнова, заявивши, що ці слова не містять правопорушення, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

Крім того, з Портнова стягнули судові витрати "Євросолідарності" у цій справі.

"Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття, є остаточною та оскарженню не підлягає", – йдеться у рішенні колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду Верховного Суду.

Нагадаємо, що Андрій Портнов, який повернувся до України після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського, уже програв кілька знакових судових суперечок.

Зокрема, у квітні суддя Шостого апеляційного адмінсуду Києва Яна Глущенко заявила, що Портнов програв апеляцію щодо перегляду підручників історії у розділі про Революцію Гідності. Він вимагав переглянути те, як описано в підручниках Революцію Гідності.

А ще у грудні 2019 року суд Панами закрив справу проти Петра Порошенка. Ініціатором цієї справи, за словами адвоката п'ятого президента, був саме Андрій Портнов.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme