Євросоюз готує нові санкції проти Росії

Європейський Союз продовжить готувати нові санкції проти Росії у взаємодії зі своїми партнерами

Журналіст стрічки новин
Євросоюз готує нові санкції проти Росії…
Фото: promoteukraine.org

Сьогодні верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз продовжить готувати нові санкції проти Росії у координації з партнерами, а також посилить взаємодію зі США, НАТО та з партнерами в рамках ОБСЄ.

Про це Боррель заявив на прес-конференції за підсумками неформальної зустрічі глав МЗС ЄС у французькому Бресті, передає Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"ЄС продовжить підготовку нових санкцій проти Росії у тісній взаємодії з іноземними партнерами. Ми посилимо координацію зі США, НАТО та з партнерами всередині ОБСЄ", – сказав Боррель.

Він також додав, що Євросоюз виступає за діалог з Росією, але не на шкоду своїй свободі, незалежності, суверенітету та основним принципам.

Нагадаємо, 13 січня Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії за анексію Криму та дестабілізацію ситуації в Україні до 31 липня 2022 року. Йдеться про обмеження для низки російських банків та компаній доступу до ринків Євросоюзу, заборону фінансової допомоги та брокерської діяльності російським фінансовим установам.

12 січня стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. Документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT.

Довідка: Економічні санкції проти РФ діють з 31 липня 2014 року.

Європейський Союз пішов на цей крок через російсько-українську війну на Донбасі та окупацію Криму. З березня 2015 року механізм введення санкції проти РФ увійшов до Мінських угод.

Санкції Європейського Союзу проти Росії:

  • обмежують РФ у доступі до ринків капіталу Європейського Союзу;

  • забороняють форми фінансової допомоги та посередництва щодо російських фінансових інститутів;

  • забороняють прямі або непрямі імпорт, експорт або передачу військової техніки РФ;

  • встановлюють заборону на товари подвійного призначення, які можуть використовуватися у військових цілях;

  • обмежують доступ Росії до деяких технологій, які можна використати для видобутку і розвідки нафти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme