Євросоюз оштрафував Google на $2,8 мільярда за махінації з пошуковими запитами

Європейський антитрастовий комітет виграв позов у компанії Alphabet, яка належить Google, на 2,8 мільярда доларів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Євросоюз оштрафував Google на $2,8 мілья…
Фото: Pixabay

Причиною судового позову стали дії компанії у 2017 році, коли пошуковик навмисне виводив на перші рядки свій сервіс для покупок.

Таким чином компанія отримала несправедливу перевагу над компаніями з Європи, повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

За словами голови комітету Маргарет Вестаджер, це – перша велика перемога ЄС над технічним гігантом. Йдеться про три позови проти компанії на загальну суму 8,25 мільярда євро. Наступні два позови стосуються операційної системи Android та рекламного сервісу AdSense.

Зазначається, що Alphabet може програти і ці два позови, адже антитрастовий комітет має сильні аргументи. Окрім цього, рішення суду може вплинути на подальші позови комітету проти таких великих компаній, як Amazon, Apple та Facebook.

"Суд відкинув аргументи компанії Google щодо рішення комітету, яким визнається, що Google використовував свої можливості для надання переваги власному сервісу покупок перед конкурентами", – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою у Google заявили, що оскаржать таке рішення.

Нагадаємо, 13 травня стало відомо, що в Італії регулятор оштрафував компанію Google на 102 мільйони євро через зловживання домінуючим становищем на ринку пошукових додатків. Зокрема, Google не дозволяв додатку Enel JuicePass працювати з операційною системою Android Auto, яка дозволяє безпечно використовувати додатки в автомобілях.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme