Євросоюз передасть Україні 200 трансформаторів, десятки важких генераторів та іншу техніку для енергосистеми

Європейська комісія готує доставку в Україну партію техніки, яка необхідна для забезпечення країни електрикою. Зокрема, там будуть 200 середніх трансформаторів

Журналіст відділу новин
Євросоюз передасть Україні 200 трансформ…

Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає Depo.ua.

Йдеться про техніку, яку передадуть Україні члени ЄС або візьмуть з резерву ресурсів ЄС. Крім середніх трансформаторів, партія включатиме:

  • великий автотрансформатор із Литви;
  • середній автотрансформатор із Латвії;
  • 40 важких генераторів із резерву Єврокомісії, кожен із яких може забезпечити безперебійне живлення лікарні малого та середнього розміру.

Фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія додатково працює над новим центром енергетичних ресурсів ЄС, розташованим у Польщі. Туди планують приймати пожертвування від третіх осіб, щоб потім скоординовано доставляти їх в Україну.

А ще Єврокомісія зв'язалася з відповідними компаніями у різних країнах, щоб запросити для України важливе високовольтне обладнання, в тому числі додаткові автотрансформатори.

Нагадаємо, вдень 23 листопада росія знову атакувала ракетами Україну. Окупанти влучили по 16 об’єктах критичної інфраструктури, внаслідок цього у країні почали вводити екстрені вимкнення світла.

Станом на вечір 25 листопада в енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит — 30% від потреби споживання. Втім, з вечора 23 листопада вдалося удвічі зменшити кількість людей, у яких вимикають електропостачання.

"Укренерго" запевняє, що обсяг наявних в системі потужностей достатній, щоб найбільш оптимально та рівномірно чергувати обмеження споживачів в кожній області та Києві. Крім того, по всій Україні відкрили "Пункти незламності", де можна погрітися та зарядити гаджети.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme