Євросоюз виділив 1 млн грн для підтримки українських жінок в умовах пандемії

ЄС виділив 1 млн грн для підтримки українських жінок у подоланні негативних наслідків пандемії коронавірусу та посилення гендерною рівності у країні

Журналіст стрічки новин
Євросоюз виділив 1 млн грн для підтримки…
Фото: Рixabay

Гроші виділять у межах 18-місячної програми "WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей". Вона фінансується ЄС та реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу "Слуги народу".

Зазначимо, що працює програма за трьома напрямами:

  • підтримка організацій громадянського суспільства у 12 областях України, які надають допомогу жінкам, що постраждали від гендерно зумовленого насилля;

  • підтримка жінок-медиків через надання їм санітарних наборів для медичних працівниць. В Україні 83,1% медиків – жінки;

  • підтримка жіночої дипломатії задля розширення спроможності та залучення більшої аудиторії до обізнаності про переваги гендерної рівності.

Згідно з задумом, програма забезпечить зниження економічних, соціальних та психологічних наслідків пандемії COVID-19 на здоров’я й безпеку жінок і дівчат.

Нагадаємо, дещо раніше у Мін'юсті роз'яснили, куди скаржитися на дискримінацію за ознакою статі. Також у відомстві розповіли, що таке дискримінація за статтю (гендерна дискримінація), як українці можуть розпізнати її у побуті та захистити свої права.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme