Євросоюз з 1 липня запускає паспорти COVID-вакцинації: Що потрібно знати

Європейський Союз з 1 липня запускає єдині коронавірусні сертифікати

Журналіст стрічки новин
Євросоюз з 1 липня запускає паспорти COV…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua.

Ці документи дозволять громадянам ЄС переміщатися територіями країн-членів без затримок на кордоні – без черг, тестування, заповнення паперів і карантину.

Наголошується, що сертифікати будуть у виді QR-кодів – вони є безкоштовними. У кожній країні їх видаватиме влада, але визнаватимуться вони на всій території ЄС. 

Очікується, що сертифікати будуть введені на 12 місяців. Їх буде доступно три види: про вакцинацію, про одужання і про негативний тест. Єдині сертифікати видаються щепленим вакцинами, які централізовано схвалені на рівні ЄС – хоча країни Євросоюзу можуть визнавати у себе й інші вакцини.

Відомо, що з 1 липня в Україні розпочинається бета-тестування "ковідних" сертифікатів про вакцинацію. COVID-сертифікат – документ у "Дії", який буде підтверджувати статус громадянина про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах. Українці, які завершили курс вакцинації від коронавірусу (отримали дві дози) на території України, можуть зареєструватися на нього за посиланням.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що у ЦГЗ планують з 1 липня запровадити COVID-сертифікати, які діятимуть до 180 днів. Також повідомлялося, що ЄС може визнати українські COVID-сертифікати вже до кінця літа.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme