Facebook заблокував мережу російських акаунтів, які поширювали фейки про коронавірус

Компанія Facebook заблокувала мережу акаунтів, яка з Росії поширювала дезінформацію щодо вакцин проти коронавірусу

Журналіст стрічки новин

Акаунти були не тільки у самому Facebook, а й у соцмережі Instagram.

Вони поширювали фейки про вакцинацію на аудиторію насамперед в Індії, Латинській Америці та США. Про це компанія повідомила 10 серпня у своєму звіті, передає Depo.ua.

"Ми вилучили у Росії 65 акаунтів Facebook та 243 акаунти в Instagram, які ми пов’язували з компанією Fazze, яка була філією однієї з маркетингових компаній, зареєстрованою у Великій Британії, діяльність якої переважно здійснювалася з Росії. Тепер Fazze заборонена на нашій платформі", — йдеться у документі.

Зазначається, що у липні та грудні вони поширювали не тільки фейки, а й меми та коментарі, в яких стверджувалося, що "вакцина проти коронавірусу AstraZeneca перетворить людей на шимпанзе".

У травні 2021 року з ініціативи Fazze стартувала антикампанія проти вакцини Pfizer щодо "проблеми" її безпечності для пацієнтів. Обидві фази припали на періоди, коли низка урядів, включаючи країни Латинської Америки, Індію та США, ухвалювали дозволи екстреного застосування цих вакцин.

Як пише DW, кампанія дезінформації проводилася також на таких ресурсах, як Reddit, Medium та Change.org.

За словами провідного фахівця Facebook з аналізу глобальних загроз Бена Німмо, її автори поширювали брехливі матеріали й створювали петиції, щоб підкуплені "інфлюенсери з хорошою репутацією" використовували їх у своїх постах. 

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, чому Telegram не блокує пости з фейками про коронавірус. Засновник компанії Павло Дуров заявив, що поширення правди завжди буде більш ефективною стратегією, ніж застосування цензури".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme