В "Енергоатомі" пояснили, що буде з українськими АЕС у разі нападу Путіна

Якщо Росія піде на розширення агресії проти України, всі атомні електростанції країни будуть негайно зупинені

Журналіст стрічки новин
В "Енергоатомі" пояснили, що буде з укра…
Фото: "Енергоатом"

На випадок можливих військових дій є відповідний протокол. Там щодо експлуатації атомних станцій в надзвичайних ситуаціях прописані необхідні заходи.

Про це повідомив виконуючий обов'язки президента НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, пише Depo.ua із посиланням на УНІАН.

"Станції не працюватимуть, якщо у нас бомби зверху летять, безумовно, вони будуть зупинені. У такому випадку, сама станція переводиться в безпечний стан, вона розвантажується до завершення загрози", – сказав він.

Котін пояснив, що атомних електростанцій важлива наявність зовнішнього електроживлення. Однак при військових діях і відключенні мережевого електропостачання на АЕС за допомогою потужних дизель-генераторів запрацює система автономного електроживлення. В.о. президента "Енергоатом" наголосив, що атомні станції України готові до такого режиму роботи. За його словами, наявний на АЕС запас дизельного палива значно перевищує встановлені нормативи.

Нагадаємо, "Енергоатом" 30 січня вперше в історії запустив усі 15 енергоблоків на українських атомних електростанціях. Відомо, що з грудня 2021 року компанія працювала 14 енергоблоками з 15, забезпечуючи стабільне проходження осінньо-зимового періоду.

Читайте також: Хто і як охороняє атомні електростанції України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme