ФБР декілька років вело розслідування щодо російського олігарха Дерипаски, – ЗМІ

Американські правоохоронні відомства протягом декількох років ведуть розслідування щодо російського олігарха Олега Дерипаски  

Редактор стрічки новин
ФБР декілька років вело розслідування що…
Фото: ТАСС

ФБР і прокуратура нью-йоркського району Бруклін уже тривалий час вели розслідування щодо російського бізнесмена Олега Дерипаски, в будинках родичів якого в США відбулися обшуки.

Про це пише газета The New York Times, посилаючись на джерела, близькі до цих розслідувань, передає Depo.ua.

При цьому не уточнюється, з чим саме пов'язана діяльність правоохоронців. Видання підкреслює, що у нього немає підтвердження, що обшуки, які відбулися у вівторок в Нью-Йорку і Вашингтоні, пов'язані саме з цими розслідуваннями.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили про обшуки, що проходили в вашингтонському будинку, який нібито належить наближеному до Володимира Путіна олігарху Олегу Дерипасці.

Також раніше стало відомо, що Олега Дерипаску, якого вважають наближеним до президента Росії Володимира Путіна, підозрюють у відмиванні разом із іншим російським олігархом Володимиром Потаніним 2 млрд євро через офшори.

Довідка: США запровадили санкції проти Дерипаски в 2018 році, пояснивши своє рішення тим, що бізнесмен – як і інші внесені тоді в список особи – займався "різноманітною зловмисною діяльністю" по всьому світу, представляючи інтереси російської влади. Зокрема, й через підтримку російської агресії в Україні.

Проти Дерипаски діють санкції і в Україні. Їх запровадила РНБО у червні цього року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme