Федоров назвав головну умову для отримання тисячі від Зеленського

Для отримання тисячі гривень за вакцинацію необхідно, щоб COVID-сертифікат був саме у застосунку "Дія"

Журналіст стрічки новин
Федоров назвав головну умову для отриман…
Фото: Depo.ua

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пояснив, що якщо сертифіката про вакцинацію не буде,  отримати кошти за програмою "єПідтримка" українці не зможуть. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТСН.

"Однією з умов отримання виплат по програмі "єПідтримка" буде наявність "зеленого" COVID-сертифікату в застосунку "Дія". За статистикою ми бачимо, що частина українців, які вакцинувалися, ще не встигли отримати свій цифровий сертифікат. Тому ми активно закликаємо вакцинованих громадян вже зараз, до старту програми, потурбувалися про його генерацію", — зауважив Федоров.

За останніми даними, повний курс щеплення від коронавірусу зробили вже майже 12 млн українців. Однак, лише 7,7 млн вакцинованих отримали "жовті" чи "зелені" електронні COVID-сертифікати за допомогою "Дії". У міністерстві побоюються, що решта користувачів генеруватиме їх саме у перші дні від старту програми "єПідтримка", що створить додаткове навантаження на систему. 

"У день старту програми очікуємо мільйони різних запитів — і щодо послуги 1000 грн, і отримання сертифікатів. За нашими прогнозами, це буде рекорд за об'ємом трафіку в державних продуктах. Тому наразі робимо все, щоб система працювала стабільно і не було збоїв", — наголосив Федоров. 

Нагадаємо, 15 листопада Зеленський у черговому відеозверненні анонсував видачу грошей населенню в обмін на вакцинацію.

16 листопада прес-секретар президента Сергій Никифоров пояснив, що по одній тисячі гривень за вакцинацію проти коронавірусу зможуть отримати всі українці, які пройшли повний курс щеплення.

Також 16 листопада Шмигаль заявив, що виплата за вакцинацію від коронавірусу в розмірі однієї тисячі гривень буде виділена із загального фонду державного бюджету.

Згодом стало відомо, що тільки 8 млн українців цього року зможуть отримати тисячу від Зеленського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme