Федоров розповів подробиці майбутнього перепису населення: Відбудеться у три етапи

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів подробиці проведення перепису населення в Україні у 2023 році

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Федоров розповів подробиці майбутнього п…
Фото: Pixabay

За його словами, під час першого етапу перепису населення працівники будуть збирати максимальну кількість інформації про людей, аби під час реєстрації не було необхідності вводити їх повторно.

Про це Федоров заявив під час прес-конференції,  пише "Укрінформ", передає Depo.ua.

"На другому етапі буде проведений онлайн-перепис. На третьому етапі відбудеться офлайн-перепис, під час якого ті люди, які не пройшли перепис онлайн, будуть вже безпосередньо комунікувати з працівниками", – зауважив він.

Глава Мінцифри додав, що співпраця з компанією Apple для проведення перепису полягає у тому, що вона поділиться своїм досвідом проведення перепису у США.

Нагадаємо, 30 листопада Україна підписала Меморандум що перепису населення з американською компанією Apple. Перепис проведуть у лютому 2023 року.

У лютому 2021 року Кабмін затвердив правила і періодичність проведення перепису населення.

Довідка: За оцінкою Державної служби статистики, чисельність населення України станом на жовтень 2021 року складає 41,3 мільйона осіб. На підконтрольних уряду України територіях проживає трохи більше 38 мільйонів людей.

За результатами так званого електронного перепису населення України, який уряд проводив у 2019 році, в країні проживає майже 37,3 мільйона осіб без урахування непідконтрольних територій. З цієї кількості 16,5 мільйона – люди віком від 25 до 54 років, 6,2 мільйона – від 65 років, 5,7 мільйона – діти до 14 років, 5,2 мільйона – від 55 до 64 років і 3,6 мільйона – від 15 до 24 років. Згідно з отриманими даними, 20 мільйонів становлять жінки і 17,3 мільйона – чоловіки.

Як відомо, останній всеукраїнський перепис населення проводився у 2001 році. Тоді загальна кількість населення становила майже 48,5 мільйона осіб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme