Уряд дозволив фермерам купувати землю дешевше: Що змінилося

Відтепер на аграріїв та фермерів розповсюджуватиметься програма державних портфельних гарантій – це дозволить отримувати кредити на купівлю землі під менші відсотки

Журналіст стрічки новин
Уряд дозволив фермерам купувати землю де…
Фото: ЕРА

Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив під час засідання 14 липня, передає Depo.ua із посиланням на Telegram-канал прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. 

Йдеться про розповсюдження пільгових умов на придбання землі серед дрібних та середніх фермерів: програма державних портфельних гарантій дозволить придбати землі сільськогосподарського призначення тим аграріям, які мають у користуванні не більше 500 га.

Позика для таких фермерів видаватиметься строком на 10 років.

За словами Шмигаля, державні гарантії дозволили помітно знизити ставки за кредитами, які надають українські банки.

Він уточнив, що ця програма – вже третя з тих, які були запроваджені для фермерів. Завдяки ним можна буде не лише придбати землю, але й спланувати довгострокові інвестиції, налагодити виробництво продукції тощо.

Уряд дозволив фермерам купувати землю дешевше: Для кого і що змінилося

Зазначимо, що портфельні гарантії – це зобов'язання, що бере на себе держава. Зокрема, ними гарантоване погашення до 80% боргу підприємця (пулу кредитів) або ж фермера у разі настання банкрутства. 

Нагадаємо, дещо раніше Кабмін розширив коло банківських закладів, які беруть участь у кредитуванні за програмою державних гарантій. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme