Фігурант смертельної ДТП Ярославський "пішов стежкою", протореною Димінським, – експерт

Втікши після смертельного ДТП за кордон, харківський олігарх Олександр Ярославський повторив "схему" уникнення відповідальності львівського олігарха Петра Димінського

Журналіст відділу новин
Фігурант смертельної ДТП Ярославський "п…

Таку думку у блозі на сайті "Цензор.НЕТ" висловив політичний експерт Юрій Гаврилечко.

Зокрема, він нагадав, що й раніше писав про "стару українську традицію: "бояри" не відповідають за ДТП, які здійснюють, навіть якщо при цьому гинуть "смерди", і в них завжди знаходяться "стрілочники". "Я писав, що безкарність породжує безкарність та список таких ДТП з VIPами оновлюватиметься. Не помилився, на жаль. Список поповнився ім'ям олігарха Олександра Ярославського, який після "ДТП з кортежем" і загибеллю людини, "тихонечко" відлетів у Лондон", — зазначив експерт, нагадавши про іншу резонансну справу, яка не зрушила з мертвої точки, — нардепа Олександра Трухіна.

"І ми хочемо, щоб після цього свавілля "віпів" на дорогах припинилося?, — продовжив експерт. — Ні, не припиниться. Підтверджено Ярославським. І знову та сама схема спроби вирішити питання в поліції та набір "відмазок".

"Поведінка Ярославського мені дуже нагадала іншу ДТП з іншим олігархом. А саме Петром Димінським. У 2017 році "Мерседес" із західноукраїнським бізнесменом на величезній швидкості зніс "Опель", за кермом якого була 31-річна мешканка села Ямельня Наталія Трила. Нагадаю, сила удару була такою, що її тіло довелося вирізати з машини.Димінський же не став чекати на правоохоронців і медиків, а просто сів в інше авто і поїхав з місця події, залишивши розбиратися своїх охоронців.Вину за ДТП взяв на себе один з них — Андрій Борщ. Розслідування триває досі, а Димінський приспівуючи живе собі за кордоном без будь-яких докорів совісті. А навіщо? Адже є ж Андрій Борщ, який готовий нести відповідальність. Нічого не нагадує?" – зазначив експерт.

"Хочеться сподіватися, що влада не використовує історію з Ярославським, щоб відвернути увагу від Трухіна (хоча не виключено, що і такий сценарій можуть розіграти), але й надій на те, що винуватця ДТП буде покарано, мало. Доведено Димінським та багатьма, багатьма іншими", — зазначив Гаврилечко.

За його словами, українська влада мала дуже багато шансів показати – перед законом рівні всі: і олігарх, і топполітик чи чиновник, і простий водій. "А почати треба було з того ж Димінського, який, по суті, "проторив доріжку" своїм "послідовникам". І якби був покараний свого часу Димінський, може, і не було б зараз і Трухіна, і, можливо, не вбив би людину "кортеж Ярославського". Ще раз повторю – безкарність породжує безкарність", — підсумував експерт.

Нагадаємо, вночі 10 лютого на трасі Чугуїв – Березневий кортеж Ярославського збив на смерть чоловіка. Відразу ж після ДТП Ярославський відлетів до Лондона. Пресслужба Ярославського заявила, що за кермом у момент ДТП був водій Ярославського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme