Філарет через суд хоче повернути УПЦ КП

Патріарх Філарет звернувся до Окружного адміністративного суду Києва, щоб зобов’язати Держслужбу з етнополітики та свободи совісті зареєструвати постанову про відновлення УПЦ Київського патріархату

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Філарет через суд хоче повернути УПЦ КП…
Фото: УНІАН

Також Філарет вимагає визнати протиправною бездіяльність Державної служби з етнополітики та свободи совісті щодо реєстрації у держреєстрі відповідної Постанови.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ОАСК.

"Суд просять зобов’язати Державну службу з етнополітики та свободи совісті здійснити реєстрацію Постанови Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату, як такої, що скасовує припинення релігійного об’єднання УПЦ КП та релігійного центру релігійної організації "Київська Патріархія Української Православної церкви Київського Патріархату", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз у суді вирішується питання щодо відкриття провадження за цим адміністративним позовом.

Нагадаємо, на початку лютого 2020 року Філарет вже заявляв про намір відновити УПЦ КП.

Після цього у червні 2020 року він заявив, що вимагатиме від Константинополя новий Томос.

Довідка: Православну церкву України було створено на об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року, в якому взяли участь усі архієреї Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, а також два архієреї Української православної церкви Московського патріархату. 5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, а 6 січня вручив предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію у Стамбулі. Інтронізація Епіфанія відбулася 3 лютого 2019 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme