Франція хоче реформувати Шенгенську зону

Франція, яка наступного року головуватиме у Раді Євросоюзу, планує ініціювати реформу Шенгенської зони

Журналіст стрічки новин

Французька реформа Шенгенської зони складатиметься з двох пріоритетів.

Про це заявив президент країни Еммануель Макрон на прес-конференції, передає Depo.ua.

"По-перше, це політичне управління Шенгенською зоною, для якого, як у випадку із зоною євро, буде створено спеціальну організацію, в межах якої регулярно відбуватимуться зустрічі профільних міністрів. По-друге, це створення механізму термінової підтримки у разі кризи на кордоні", – пояснив Макрон.

За його словами, країни, які межують з не членами Євросоюзу, мають розраховувати на повну підтримку прикордонного агентства Frontex, а також на допомогу силовиків з інших країн ЄС.

"Громадська думка та держави, які протистоять терористичній загрозі, не зможуть довго погоджуватися з тим, щоб наші кордони залишалися відкритими, якщо не відбудеться ґрунтовної реформи Шенгенської зони. Ми бачили це навесні у контексті пандемії, і зараз бачимо у контексті терористичної загрози", – додав президент Франції.

Як відомо, зараз у Шенгенську зону входить 26 європейських держав.  У її межах прикордонний контроль здійснюється при в'їзді та виїзді із зони, а на внутрішніх кордонах контроль не здійснюється.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Польща посилює правила в'їзду для українців. Ці посиленні правила стосуються всіх осіб, які прибувають з-поза меж Шенгенської зони.

Довідка: Frontex — це агентство Європейського Союзу, яке займається охороною зовнішніх кордонів. Воно відповідальне за координацію діяльності національних прикордонних служб та забезпечує надійність кордонів країн-членів ЄС з іншими країнами. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme