Франція надасть Україні 1,2 млрд євро допомоги

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що офіційний Париж виділить Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги

Журналіст стрічки новин

Гроші виділять на тлі чуток про можливе вторгнення Росії в Україну. Макрон заявив, що Франція поважає прагнення українців до збереження суверенітету.

Про це він заявив на брифінгу за підсумками переговорів з президентом України Володимиром Зеленським у вівторок, 8 лютого, передає Depo.ua.

"Я вірю у вашу країну, і тому ми даємо макроекономічну допомогу 1,2 млрд. Це як запорука стабільності і безпеки України. Франція поважає прагнення українського народу щодо консолідації суверенітету і територіальної цілісності", – наголосив Макрон. 

Зеленський відзначив такий крок Франції. Гроші потрібні для стабілізації економіки України, яка зазнала значних втрат через загрозу вторгнення РФ.

"Дуже важлива безпекова і економічна підтримка. Ми дуже цінуємо такий крок солідарності з боку Франції – виділення 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги", – сказав Зеленський.

Наразі невідомо, чи буде ця сума поділена на транші і коли чекати на першу частину.

Нагадаємо, що Франція не самотня у бажанні допомогти Україні. 24 січня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро. Гроші виділять, щоб допомогти Україні зараз впоратися з фінансовими потребами через конфлікт.

Згодом, 1 лютого, Європейська комісія заявила про рішення надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Гроші розділять на два транші по 500 млн євро.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme