UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Франція не збирається виводити свої війська з Іраку

Франція продовжить розгортання своїх військ в Іраку задля боротьби з тероризмом, навіть якщо США підуть з цієї країни
 

Журналіст відділу новин

Президент Франції застеріг щодо загрози з боку угруповання "Ісламська держава" та закликав не втрачати пильність.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Багдада 28 серпня, повідомляє Depo.ua з посиланням на AFP.

"Незалежно від того, який вибір зроблять американці, ми збережемо свою присутність в Іраку задля боротьби з тероризмом", – сказав Макрон.

Перед цим він мав зустріч із прем'єр-міністром Іраку Мустафою аль-Казимі. Очільник іракського уряду заявив, що Ірак та Франція є ключовими партнерами у війні проти тероризму.

Водночас президент Франції застеріг щодо загрози з боку угруповання "Ісламська держава" та закликав не втрачати пильність.

"Ми всі знаємо, що не повинні втрачати пильності, тому що "Ісламська держава" залишається загрозою, і я знаю, що боротьба з цим терористичними угрупованнями є пріоритетом вашого уряду", – сказав Макрон після зустрічі з прем'єр-міністром Іраку.

Нагадаємо, 27 липня президент США Джо Байден оголосив про завершення військової місії в Іраку і повідомив, що Сполучені Штати виведуть свої війська з цієї країни до кінця 2021 року. Наразі там перебуває близько 2,5 тис. американських військовослужбовців.

Читайте також: Відступ США з Іраку: Що це змінить, і які шанси отримає Росія

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme