З Франції до України прибули три гелікоптери для прикордонників

Державна прикордонна служба України отримала від французької компанії Airbus Helicopter три гелікоптери Н125

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
З Франції до України прибули три гелікоп…
Скріншот

Усього в межах угоди між Україною та Францією наші прикордонники мають отримати 24 нові гелікоптери. Зараз у Держприкордонслужби є сім гвинтокрилів Н125.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДПСУ.

Зазначається, що гелікоптери прибули до Львова і вже завтра, 23 грудня, за сприятливих погодних умов, перелетять до Києва.

"Три вертольоти, які сьогодні прибули у Львів, мають сучасне обладнання для виявлення та припинення правопорушень на державному кордоні. Серед іншого, гвинтокрили оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дозволяє вести моніторинг, в тому числі в інфрачервоному режимі. Водночас тепловізійна камера дозволяє виявити транспорт на відстані до 20 кілометрів", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що гвинтокрили облаштовані системою оповіщення з гучномовцями та спеціалізованими авіаційними прожекторами, які можуть використовуватися синхронно з системою оптико-електронного спостереження.

Нагадаємо, 14 липня 2018 року Україна підписала з Airbus "гелікоптерну" угоду на 555 млн євро. За цією угодою Україна має придбати для потреб МВС 55 вертольотів, 21 з яких будуть вживаними. Загалом МВС планує отримати гвинтокрили трьох моделей – Н145, Н125 та Н225, які поповнять вже наявний вертолітний парк Мі-8.

Читайте також: Airbus для МВС: Навіщо Авакову гелікоптери за півмільярда євро

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme