Гармати, вертольоти та боєприпаси: Литва офіційно оголосила про черговий пакет військової допомоги Україні

Литва надасть Україні новий пакет військової допомоги на приблизно 125 мільйонів євро, який включатиме боєприпаси, вертольоти та гармати

Журналіст відділу новин
Гармати, вертольоти та боєприпаси: Литва…
Литва

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас у Twitter, передає Depo.ua.

"Сьогодні у мене є кілька хороших новин від Литви для України. Новий литовський пакет летальної підтримки складається з десятків зенітних гармат L-70, боєприпасів та двох гелікоптерів Мі-8", — йдеться у повідомленні.

Автоматична 40-мм гармата L70 розроблена шведською компанію AB Bofors та надійшла на озброєння армії Швеції у 1950-х. ЇЇ широко постачали за кордон та за ліцензією випускали у шести різних країнах НАТО. Гармату наводять електрогідравлічним приводом, але можна й вручну.

Загалом ця країна з населенням менше як 2,8 млн уже надала Україні допомогу на понад 640 мільйонів євро, з яких 232 мільйони — на потреби армії. Зокрема Литва надала системи ППО Stinger, протитанкові засоби, бронежилети й каски, міномети калібру 120 мм, стрілецьку зброю, боєприпаси, тепловізори.

Країна допомагає й українській енергетиці. Так, Литва відправила до України 6 вантажівок зі 114 трансформаторами різної потужності, а загалом планує передати 252 трансформатори.

Також Литва передала Україні безпілотники, антидронові засоби, радари спостереження, бронетранспортери M113, зимове спорядження, вантажівки та позашляховики, а ще безпілотник Bayraktar TB2 із боєприпасами, на який литовці збирали гроші.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme