UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Бойовий генерал, танкіст: Хто такий новий командувач ООС Олександр Павлюк

Президент України і верховний головнокомандувач ЗСУ Володимир Зеленський звільнив з посади командувача Об'єднаних сил Володимира Кравченка і призначив на цю посаду Олександра Павлюка
 

Журналіст відділу новин
Бойовий генерал, танкіст: Хто такий нови…
Фото: ОК "Захід"

Портал Depo.ua з'ясував, хто такий Олександр Павлюк і чим він відзначився до цього призначення.

50-річний генерал-лейтенант Збройних сил України Олександр Павлюк останнім часом обіймав посаду командувача підготовки Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

Народився майбутній командир ООС 20 серпня 1970 року в місті Новоград-Волинський. Має дві вищі військові освіти: у 1991 році закінчив Харківське гвардійське вище танкове командне училище, а у 2004 році – Національну академію оборони України.

З серпня 1991-го по серпень 1993 років служив командиром танкового взводу у місті Хілірслебен Західної групи військ СРСР у Східній Німеччині.

З серпня 1993-го по липень 2006 року був командиром танкової роти, заступником начальника штабу танкового полку, командиром танкового батальйону і заступником командира бригади у місті Новоград-Волинський на Житомирщині.

З липня 2006 по березень 2007 рр. у званні підполковника командував українським миротворчим контингентом в Косово.

З березня 2007 по лютий 2009 рр. – знову заступник командира бригади м. Новоград-Волинський Житомирської області.

З лютого 2009 по вересень 2010 рр. – начальник штабу бригади м. Новоград-Волинський на Житомирщині.

З вересня 2010 по березень 2015 рр. – командир 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького, м. Яворів Львівської області.

Генеральські погони отримав вже під час війни – 23 серпня 2015 року йому було присвоєно військове звання генерал-майора.

З березня 2017 року до квітня 2020 року служив командувачем військ Оперативного командування "Захід".

23 серпня 2018 указом президента України Олександру Павлюку було присвоєне військове звання генерал-лейтенанта.

З часів служби в Косово Олександр Павлюк називає себе твердим прихильником вступу України до НАТО.

Учасник війни на Донбасі. Один з тих, кого прийнято називати бойовим генералом – виконував бойові завдання разом зі своєю бригадою.

З початком російської агресії Павлюк зі своїм підрозділом виконував завдання на північному кордоні: до травня 24-та бригада створювала інженерні укріплення та опорні пункти, прикриваючи напрямок від Чернігівської до Харківської області.

Починаючи з травня 2014 року 24-та бригада бере участь в Антитерористичній операції: бої за Красний Лиман, Ямпіль, Закітне, звільнення Сіверська і рух на Луганщину. Там – взяття Лисичанська. Потім Хрящувате, Новосвітлівка і блокада Луганська. Зокрема, артилерія 24-ї бригади не давала основним силам противника зайти в Луганський аеропорт, а потім допомогла 80-й бригаді, яка утримувала аеропорт, вийти з оточення.

У жовтні 2014 року безуспішно балотувався до Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу №122 (Яворівський і Жовківський райони Львівської області).

Нагадаємо, 28 липня Володимир Зеленський звільнив з посади командувача Об'єднаних сил Володимира Кравченка і призначив замість нього Олександра Павлюка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme