Генсек ООН закликає Росію та США уникати ескалації напруженості у відносинах

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав Росію та США уникати дій у бік ескалації напруженості у відносинах між країнами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Генсек ООН закликає Росію та США уникати…
Фото: Pixabay

Він наголосив на важливості налагодження діалогу між країнами та закликає уникнути катастрофи через ескалацію напруженості між Росією та США й НАТО.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг офіційного представника глави ООН Фархана Хака.

"Генеральний секретар ООН бажає того, щоб сторони уникали риторики та інших речей, які можуть призвести до ескалації ситуації", – наголосив він.

Водночас представник Гуттеріша заявив, що загострення ситуації може призвести до "катастрофи для всієї Європи".

Зауважимо, дещо раніше Росія відмовилася відводити свої війська від українських кордонів. Головний дипломат Росії Сергій Лавров у формі ультиматуму заявив про те, що російські солдати не повернуться до казарм.

У відповідь на такі дії та попередні заяви, постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер закликав Захід готуватися до ескалації у відносинах із Росією.

Нагадаємо, раніше на Росії почали погрожувати розривом відносин зі США через санкції. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що введення санкцій США проти Володимира Путіна стало б "позамежним заходом", який можна було б порівняти з розривом відносин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme